ANÀLISI DE BLOCKCHAIN, TRAÇABILITAT I RASTREIG DE TRANSACCIONS CRIPTO

Una blockchain, o cadena de blocs, és l'equivalent en criptomonedes a un extracte bancari, és un registre de totes les operacions en temps real que es fan arreu del món. Només hi ha dues diferències amb un registre bancari: és públic, qualsevol pot entrar-hi i veure-ho; i només queden reflexades les adreces de l'emissor i el receptor de la transacció (és a dir, l'equivalent a un número de compte d'un banc) però no se sap qui és el propietari de les adreces.
I aquí entrem nosaltres: mitjançant un procés d'inspecció, identificació, agrupació i representació visual de dades analitzem les diferents blockchains amb l'objectiu de descobrir-ne informació útil sobre els diferents actors implicats en transaccions concretes per poder, així, rastrejar-les i traçar-ne els moviments.

La informació sempre hi és i sol ser pública, només s'hi ha de saber accedir per extreure-la. I nosaltres tenim els coneixements i les eines per fer-ho.ANÀLISI DE BLOCKCHAIN

Una Blockchain és una base de dades basada en blocs d’informació dissenyats per a que, un cop publicats pels validadors, no es puguin modificar. A més, cada bloc s’enllaça amb el bloc anterior i posterior (d’aquí el concepte «cadena de blocs») de manera que si s’intenta modificar qualsevol bloc també s’ha de modificar el bloc anterior i posterior i, de retruc, tota la cadena sencera, el que fa que siqui impossible modificar cap element de la cadena perquè, per fer-ho, s'hauria de modificar tota la resta. Per això si se sap analitzar, una blockchain és una font immutable d'informació i proporciona moltíssima informació, i molt precisa, de l'activitat de qualsevol persona.

RASTREIG DE TRANSACCIONS DE CRIPTOMONEDES

Els detractors de les criptomonedes aleguen que aquestes s'utilitzen per a dur a terme operacions il·licites, però no tenen en compte que qualsevol moviment que es fa amb criptomonedes de blockchain pública, com per exemple pot ser Bitcoin, és completament rastrejable, consultant un node o un lloc web explorador de blocs, qualsevol pot veure el contingut de les transaccions, i amb els coneixements i les eines necessàries és possible mapejar totes les transaccions. De fet, així és com la policia enxampa a molts delinquents que utilitzen Bitcoin com a mètode de pagament. Però això, és clar, els detractors de les criptomonedes no t'ho diran pas...!

TRAÇABILITAT DE CRIPTOMONEDES

Ja hem dit que la gran majoria de Blockchains solen ser públiques, per això és possible rastrejar operacions amb criptomonedes. De la mateixa manera, doncs, se'n pot fer "l'arbre genealogic" dels camins que han anat seguint fins arribar a una cartera en concret. I, de fet, això és el que miren tots els bancs abans de banqueritzar euros o dolars provinents de ventes de criptomonedes, per assegurar-se que no proven d'activitats il·lícites.
Nosaltres realitzem informes privats detallant tota aquesta informació per a presentar-los en sol·licituds de banquerització Compliance, així el client sabrà prèviament i exactament quin ha estat el camí que han fet els seus criptoactius abans d'arribar a la seva cartera, i abans de que el banc n'analitzi la seva procedència.

Any human action leaves a track. It is a matter of finding it.

X. Towers - Gatxan CEO

INVESTIGACIÓ INTEGRAL A LA XARXA I INVESTIGACIÓ DE CAMP

Sovint no n'hi ha prou amb esbrinar quina bitlletera ha fet quines transferències, és necessari vincular-la a una activitat en concret per associar-la amb situacions ocorregudes i poder relacionar tot plegat amb una persona en concret. I nosaltres també ens dediquem a això: ajudem equips d'investigació i col·laborem amb advocats i investigadors privats per a rastrejar, seguir i investigar tot tipus de persones i pressumptes deliqüents i ciberdelinqüents a partir de fonts públiques OSINT amb el compromís d'acomplir sempre la legislació vigent, tant en matèria jurídica com de seguretat privada, garantint la seguretat jurídica dels nostres clients i dels nostres informes.
INVESTIGACIÓ PASSIVA

La investigació passiva es fa sempre a partir de fonts obertes OSINT i amb la intenció de recopilar tota aquella informació necessària per a obtenir proves sobre uns fets concrets.

INVESTIGACIÓ ACTIVA

Es procedeix a la investigació activa en cas de voler ampliar i aprofundir en els resultats de la investigació passiva dels fets investigats.


The information is always out there,
it is only necessary to have the knowledge and the correct tools to find it.

X. Towers - Gatxan CEO

FAQS

Tot i intentar explicar detalladament els nostres serveis, sempre hi ha la possibilitat que tinguis dubtes o que nosaltres no ens haguem sabut explicar de la millor manera possible. Per això, aquí et deixem un llistat de preguntes freqüents per intentar resoldre els dubtes que puguis tenir.

The information is the building block of your company. Regain its control.

X. Towers - Gatxan CEO

QUÈ OPINEN SOBRE NOSALTRES?

A GATXAN som un equip de professionals altament qualificats amb una molt llarga experiència en allò que és la nostra especialització:
la seguretat de sistemes informàtics, la ciberinvestigació, la protecció de la privadesa i la intimitat a internet
i, des del 2012, la aplicació de tecnologia blockchain en negocis i la seva investigació en ciberdelictes.

L'equip de Gatxan són els meus assessors de confiança en tot el referent a criptomonedes i ciberseguretat, em donen la tranquil·litat que necessito per als meus clients.

Marcel Lescano

AFICO Assessors

El que sembla impossible, a Gatxan ho fan possible, són capaços d'extreure informació d'on els altres t'asseguren que no es pot. Res a veure amb la resta de professionals amb els que treballava.

Gustavo A. Ciceron

Investigador Privat

A Gatxan em gestionen tot el hosting i tota la seguretat dels meus clients. Són la meva tranqui·litat i seguretat des de fa més de deu anys.

Mónica Vera

La escucha activa

Gatxan és un dels nostres millors partners. A més, disposen d'una sòlida infraestructura pròpia i d'una qualitat a l'alçada dels serveis que ofereixen.

Roger Garcia

Glutec

If only YOU have your keys, only YOU have your data.

X. Towers - Gatxan CEO

CONTACTA'NS

Posa't en contacte amb nosaltres, segur que tenim la solució idònia per tu!